onsdag 12 januari 2022

På djupt vatten - Ellinor Wessel


Mina tankar

En spännande och lättläst spänningsroman med ett bra driv och tempo genom hela boken. En bok som innehåller såväl dramatik som kärlek men som också berör psykisk ohälsa.


Författaren är duktig på att på ett skickligt sätt berätta med detaljerade miljö- och personskildringar. Dessutom skriver hon på ett lättsamt sätt med korta kapitel och med ett bra flyt. Det gör boken till en snabbläst bladvändare.
Det står att den är en fristående bok i en serie och jag ångrar lite att jag inte läste del 1 först, för jag tror jag hade fått en ännu bättre läsupplevelse.

Boken

Ett halvår har gått sedan bilhandlaren Johan Wagner och hans flickvän Emily Tranchell lyckades undkomma sina kidnappare ...
Nu befinner de sig på Spaniens solkust, där de försöker skaka av sig känslan av att vara förföljda. En dag får Emily ett samtal. Hennes syster Lykke har hittats död, och allt pekar på självmord. Men Emily vet att det är något som inte stämmer. Hon måste ta reda på sanningen innan hon uppslukas av sin bipolära sjukdom. Samtidigt åker Johan till Almedalen för att medverka i en debatt om laddbara fordon. Samtalet överskuggas av en hotfull aktion mot Johan, ledd av miljöaktivister. Finns det ett samband mellan händelserna?

Den före detta polisen Thomas Stark slår sig ihop med sin gamla kollega Anna Hed, och tillsammans får de ett prekärt fall på halsen.

På djupt vatten, uppföljaren till Farliga affärer, är en fartfylld och filmisk thriller som handlar om de moderna välregisserade brott som försiggår bakom kulisserna, men påverkar alltmer av vår vardag.

Titel: På djupt vatten
Författare: Ellinor Wessel 
Ljudbok: Disa Östrand
Förlag: Bookmark förlag
Omdöme: 4💥💥💥💥+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar