söndag 2 januari 2022

Midnight Atlanta - Thomas Mullen


Mina tankar 
Thomas Mullen är tillbaka med den tredje delen i sin serie om Boggs och Smith - den här gången präglas staden av Rosa Parks bussprotester och Martin Luther Kings popularitet. Midnight Atlanta är en skrämmande och gripande kriminalroman om bottenlös rasism, djupa orättvisor och motstånd som växer sig allt starkare. Den första boken i serien, Darktown, utsågs till Årets bästa översatta kriminalroman 2018 av Svenska Deckarakademin.

Det här är en spänningsromanen som skildrar ett stort samhällsproblem i USA.
Författaren bjuder på många vändningar och karaktärer som riktigt bra. Det är en tät och riktigt intensiv berättelse där författaren väver in historiska personer såväl Rosa Parks som Martin Luther King.

En skrämmande och enormt intressant story som gör boken väl värd att läsa.

Boken 
Den före detta polisen Tommy Smith tillbringar en sen kväll på redaktionen för USA:s enda dagstidning för svarta. Efter en stunds arbete somnar han men väcks av ett pistolskott. På våningen ovanför har chefredaktören Arthur Bishop mördats. När de vita poliserna kommer till mordplatsen kastar de anklagande blickar på Smith, någon annan finns inte i tidningshuset. För att rentvå sig själv börjar Smith undersöka den story Bishop arbetade med. Han inser snart att chefen var något farligt på spåren.

Samtidigt försöker Smiths före detta kollegor Lucius Boggs och Joe McInnis hitta den skyldige, även om de saknar befogenhet att utreda mord. Runtomkring dem växer spänningarna i takt med att den unge pastorn Martin Luther King skapar stora rubriker.


Titel: Midnight Atlanta 
Författare: Thomas Mullen
Omdöme: 🌷🌷🌷🌷


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar