måndag 3 januari 2022

Baltahazars droppar - Patrik Nordqvist

Mina tankar
Hade lite svårt att komma igång att läsa boken. Kanske för att jag var lite rädd för att inte gilla den. Men ack så fel jag hade. Det här är en spännande berättelse där det händer saker hela tiden.

Det är två parallella historier som vävs samman där vi stöter på såväl ett dödligt virus, som jakten på en okänd bror. Vi får en dos av droger, av kriminalitet och dessutom mord. 
En lättläst bok som flyter på bra och man vill ju nästan inte pausa läsningen för man vill ju veta vad som ska hända....

Tack Jenny Schyttberg och Patrik Nordqvist för en annorlunda bok.
 Boken

Kriminalkommissarie Albin Helmersson blir svårt sjuk av en virussjukdom som visar sig härstamma från ett biologiskt stridsmedel. Enda chansen för honom att överleva är en benmärgstransplantation från en nära släkting. Men då Albin som spädbarn under skumma omständigheter adopterades från Sydamerika och inte har några kända släktingar är utsikterna dåliga. Ett nyhetsreportage från Amazonas djungel ger dock Albins adoptivsyster Linda oväntat hopp, och hon beslutar sig för att bege sig på en farofylld resa till ett land i inbördeskrig i ett försök att rädda sin brors liv.
Samtidigt börjar Albins kollega, kriminalinspektör Janne Lindmark, utreda om någon medvetet smittat hans arbetskamrat med ett dödligt virus. Spåren efter viruset leder även Janne till andra sidan Atlanten och till en komplicerad och riskfylld utredning.

I sin första skönlitterära bok tar fysikern Patrik Norqvist med er på en dramatisk och nervkittlande resa där två parallella berättelser vävs samman, och där en stark kriminell organisation med internationella kopplingar visar sig styra över enskilda människors liv.

Titel: Baltahazars droppar 
Författare: Patrik Nordqvist
Förlag: Lundberg media
Omdöme: 3 starka 💪💪💪 +

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar