onsdag 5 januari 2022

Aska - Ragnar Jónasson

Mina tankar 
Andra boken i serien som utspelar sig på det karga Island. Närmare bestämt i Siglufjörður. Där fortsätter Ari Þór Arason och hans kollegor att utreda mystiska fall som förbryllar.
Jag har läst del 1, Snöblind tidigare och det var en bok som jag verkligen gillade skarpt. Dock tycker inte jag att den här delen nådde enda fram. Jag upplevde den lite trög och seg men med en otroligt bra story. Kan även tycka att den känns lite rörig och spretig här och där och jag har svårt att hänga med.

Författaren bygger upp intrigen på ett riktigt bra sätt där man förstår att livsval påverkas av vad som skett tidigare i ens liv. 

Som jag skrev i min recension av Snöblind, 

"Jag instämmer helt i de röster som höjer Ragnars sätt att beskriva Islands karga, kalla och 
mystiska miljöer de är målande och trovärdiga och tillsammans med karaktärernas personligheter så är detta briljant." Bokprataren

Snöblind - Ragnar Jónasson

Boken 
En man hittas brutalt ihjälslagen på stranden till en fridfull fjord på norra Island. En ung journalist lämnar Reykjavík för att utforska fallet på egen hand, omedveten om att en oskyldig människas liv står på spel.
På den minimala polisstationen i Siglufjörður kämpar Ari Þór Arason och hans kollegor med ett alltmer förbryllande fall, samtidigt som den arktiska sommarens 24-timmarsljus börjar förvandlas till mörker av ett askmoln från ett vulkanutbrott - och samtidigt som polisernas egna, personliga problem driver dem till deras yttersta gräns.
Vilka hemligheter har den döda mannen burit på, och vad döljer den unga journalisten? Medan outtalade fasor från det förflutna hotar dem alla, och mörkret djupnar, blir utredningen till en kamp mot klockan för att hitta mördaren innan ytterligare någon mister livet.


Tack Modernista för recex.

Författare: Ragnar Jónasson
Titel: Aska
Ljudbok: Viktor Åkerblom
FörlagModernista
Omdöme:  📕📕📕 +


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar