söndag 25 april 2021

Napalm - Frida Moisto

Mina tankar 
Frida  gör det igen med sina korta, intensiva kapitel som gör att drivet framåt är i toppklass. 
En otroligt intensiv story med högt tempo och spänning som är på topp. Blandningen av sjukhus och kriminella busar är väl inte helt originellt men jag tycker att Frida gör det bra.
Boken ger läsaren många olika och oväntade vändningar och det är rent omöjligt att klura ut exakt hur det hela ska sluta.
Kanske jag kan tycke att språket i bland är lite tunt men i den här genren vardagsdeckare funkar det. 
Hur som helst så får du en spännande, nervkittlande bladvändare, precis som en riktigt bra thriller ska vara. Kanske lite väl rå för min smak.
Ett tips! Läs del 1  och 2 först då man följer karaktärernas privatliv.


 

Del 1  klicka och läs mina tankar Del 2 

Boken
En varm sommarnatt väcks kriminalkommissarie Sten Johansson av mobiltelefonens signal. Ett bombhot vilar över Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Dessutom växer frustrationen inom arbetsgruppen. Lisa är försvunnen och de vet inte om de ska söka efter henne, vilket orsakar oväntade slitningar inom gruppen. Sten är övertygad om att Lisa behöver tid, men plågas samtidigt av oro.

Strax efter bombhotet inkommer en svårt skadad kvinna till akuten. Hon dör på operationsbordet, och det som utan tvekan är ett mord kan kopplas samman med bomben. Snart uppdagas ännu ett mord i samma stil. Har staden ännu en gång drabbats av en seriemördare?

Samtidigt är Lisa tillbaka i sin barndoms trakter, bunden av sitt förflutna. Det är något som inte stämmer, något personligt. Hon försöker desperat ta reda på sanningen i en alltmer hotfull miljö. För att stå ut blir hon tvungen att återknyta till den gamla Lisa, med napalm i blodet.

Napalm är tredje fristående delen i serien om kriminalkommissarie Lisa Engström.

Författare: Frida Moisto
Titlel: Napalm
Utgiven avBokfabriken
Omdöme: 4 🌟🌟🌟
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Ljudbok:Gunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar