tisdag 13 april 2021

Den röde hanen & Eldsmärkt - Anna Granlund


              
Mina tankar 
Jag har tidigare haft i år haft förmånen att intervjua Anna här på bloggen läs gärna den. Snabbintervju med Anna Granlund

Det här är två spänningsromaner som har sin utgångspunkt på Östermalms brandstation i Stockholm.
Det är kul att få en annan vinkling i spänningsböcker än bara poliser och polisstationer.
Att Anna har hittat något unikt som sticker ut i floden av spänningslitteratur kan jag skriva under på och de båda böckerna är hyfsat spännande och båda har ett starkt driv framåt. 
Anna har dessutom gjort detta trovärdigt och det känns som en hel del research ligger bakom och för mig som lekman blir dessa miljöer mycket äkta och levande.


Förutom spänning så får vi intriger, relationer och mycket annat smått och gott som gör att jag gillar de här böckerna om Jessika och Stefan.Den Röde Hanen

Märkliga och många gånger livsfarliga händelser drabbar utryckningsgrupp fyra på Östermalms brandstation i Stockholm. Särskilt utsatt tycks ledaren för gruppen, brandmästare Stefan Berg, vara. Är någon ute efter att skada just honom? Eller är hela gruppen i fara?
Brandingenjör Jessica Frank hamnar mitt i dramat i sin roll som brandorsaksutredare. Både Stefan och Jessica bär på ärr när de möts. Stefan kämpar med att hålla samman sin utryckningsgrupp samtidigt som han vacklar efter en plötslig och smärtsam separation. Jessica brottas med spöken ur det förflutna och gör allt för att dölja sina påtagliga skador. Tillsammans letar de efter svar på de många gåtor och rökridåer som finns framför dem.

Den röde hanen är den första delen i en serie spänningsromaner om livet på Östermalms brandstation.

Eldsmärkt
Brandingenjör Jessica Frank kastas rakt in i hetluften när en hänsynslös pyroman börjar härja i Stockholmsområdet. Flera människor råkar illa ut och alla offer tycks ha något gemensamt, frågan är bara vad, eller vem?

Medan brandmästare Stefan Berg och grupp fyra på Östermalms brandstation kämpar för att rädda liv, dras Jessica allt längre in i polisutredningen kring dåden. Spåren tar henne bakåt i tiden och gamla sår rivs upp. Brandförman Malik Saad kämpar på sitt håll, både med sin roll på arbetsplatsen och med sitt privatliv. Rädsla är känslan som omsluter dem båda, en känsla som håller dem vakna i vargtimmen.

Eldsmärkt är andra delen i en serie spänningsromaner om livet på Östermalms brandstation.

Författare: Anna Granlund
Titlel: Den röde hanen & Eldsmärkt
Utgiven av: Southside Stories
Omdöme: 4🔥🔥🔥🔥

Ljudbok uppläsare - 
Sofia Berntsson
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar