onsdag 28 april 2021

Sir Winston och jag - L - Å Skagegård

Mina tankar 
En härlig bok där Lars Åke blandar fakta och fiktion, och jag tycker han löser det på ett lysande sätt. Nog tror jag och det märker man att det ligger en och annan timme av research bakom den här härliga storyn. 
Fina och detaljrika beskrivningar och ett språk som är mycket målande får vi ta del av. Men även starka personbeskrivningar som känns väl genomarbetade. 
Gillar du historia så är den här ett måste.

Boken
England stod 1940 på gränsen till avgrunden, när han släpptes fram som en sista desperat chans att förändra hela historien - sir Winston Churchill. Men hur såg han själv på sina gärningar, den upphöjde premiärministern som samtidigt led av "black dog", de mörka tankarna som plågade honom under livets sista år.
Allt reflekteras genom ögonen på den amerikanska krigsjournalisten Bobby Clifford, som på uppdrag av Churchill själv återberättar bakgrunden till besluten som kom att avgöra mängder av människors liv och död. Men under sina tre möten med Churchill - i London, på en seglats i Medelhavet och på lantgodset Chartwell - lär journalisten också känna en alkoholiserad, ynklig man som lider av flera privata katastrofer och som själv varken kunde laga mat eller ens klä sig själv.

Sir Winston & jag är en roman med verklighetsbakgrund om en av historiens stora män, men är också en reflektion över människors olika kall och ängsliga kamp mot misslyckanden.


Titel: Sir Winston och jag
Författare: L - Å Skagegård
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 3 💥💥💥+
Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Peter Borossy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar