torsdag 24 november 2022

Jul i rampljus - Amanda Hellberg

 


Romantik och musik i juletid. Vintern 1902: Harriet Hjort är en begåvad ung sångerska som uppträder i folkliga ölhallar tillsammans med pianisten Isak.

Ingen av dem vågar erkänna att deras vänskap övergått i kärlek. Isak är blind och delvis beroende av Harriet, och hon sjunger aldrig lika bra med någon annan. 

När den mäktige teaterdirektören Josef Ståhl utlyser en tävling om huvudrollen som Snöprinsessan på hans stora scen i Göteborg trotsar Harriet sin tilltagande rampfeber och deltar. 

Både pengar och framtid står på spel. Men medan julsnön faller över den glittrande staden inser Harriet att hon slungats in i en teatervärld fylld av hårda krav, oönskad uppvaktning och farliga lockelser. Tredje fristående delen i Ulltunasviten.


Mina tankar 
Amanda tar oss återigen med på en magisk resa. Den här tredje delen i Ulltunaserien har allt och lite till som en historisk feelgood ska ha. Den har härliga miljöskildringar, trovärdiga karaktärer och en engagerande berättelse som berör.

Jag måste säga att jag älskar alla tre i serien.
Tack Amanda för dina härliga böcker som får mig att glömma den grå och ganska sorgsna tillvaron vi lever i här och nu. Hoppas på fler böcker i samma anda. 


Titel: Jul i rampljus
Författare: Amanda Hellberg 
Utgiven av: Lovereads 
Omdöme: 💎💎💎💎💎
Storytel Julia Dufvenius 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar