tisdag 1 november 2022

Hitta Linnéa - Johanna WistrandEfter ett impulsköp på Blocket har Ingrid blivit ägare till en liten gård i en ångermanländsk by. Med vuxna dottern Ellen som ressällskap flyr Ingrid det gamla invanda livet i storstaden och inrättar sig och sin laptop i den nya tillvaron med läckande tak, inget wifi och en sinande ekonomi.

Som levebröd har hon att spökskriva andra människors böcker, och hon är riktigt bra på det, men för stunden lyser uppdragen med sin frånvaro. Så när hon blir tillfrågad av sonen till en gammal, förmögen byggmästare i trakten att skriva en biografi om fadern, så tackar hon gladeligen ja. Men med uppgiften följer också ett hemligt önskemål från den gamle mannen - att försöka finna hans ungdomskärlek Linnéa, som försvann från byn när hon var sexton år gammal.

Hitta Linnéa är en verklighetsnära och varm berättelse om att ständigt leva på andras villkor men till slut våga ta steget och vara sann mot sig själv. Det är Johanna Wistrands debutroman och första delen i en serie.

Man kan verkligen förstå att Johanna är spökskrivare. Det är som man säger att man skriva där man står för att det ska bli bra, och det har hon verkligen gjort. Det här är en berättelse om att komma till skott och göra det man själv vill. Att ta steget och lita på sin intuition, att helt enkelt hoppa på tåget när tillfälle ges. 


En del härliga karaktärer, en del som irriterar och en del som ger mysfaktor. Miljöer som man skulle vilja besöka då de beskrivs på ett mycket trevligt sätt.
Du får familjehemligheter, lite kärlek och massa intriger.
En härlig feelgood i höstmörkret som jag verkligen rekommenderar.


Titel: Hitta Linnéa 
Författare: Johanna Wistrand 
Förlag: Lind & Co 
Omdöme: 📗📗📗📗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar