torsdag 17 november 2022

Röd drottning - Juan Gómez-Jurado

Antonia Scott är speciell. Väldigt speciell. Hon är varken polis eller kriminolog. Hon har aldrig använt pistol eller burit polisbricka, men har löst mängder av svåra brott. Hon har en exceptionell förmåga att ta in enorma mängder detaljerad information och se samband som ingen annan ser.

Men nuförtiden vägrar Antonia att lämna sin lägenhet och hon tar inte heller emot besök. Efter att hennes senaste uppdrag slutade i katastrof har hon barrikaderat sig i hemmet. Men när sonen i Spaniens mäktigaste bankirfamilj hittas mördad i familjens rigoröst övervakade hem och dottern till en av världens rikaste män, en mogul i textilbranschen, kidnappas på väg hem från en hästtävling, måste Antonia lockas fram ur sitt gömsle.

Polisen kan inte kopplas in. I stället får ett hemligt europeiskt nätverk Röd drottning som verkar i utkanten av lagens ramar, i uppdrag att lösa fallet. Men det är en kamp mot klockan och Röd drottning kommer inte att lyckas utan Antonia och hennes övermänskliga förmåga att lösa omöjliga brott.

Kära nån vilken thriller. Med karaktärer som fastnar och då särskilt Antonia Scott som den drivande länken blir det åka av från första till sista sidan. 
En nervkittlande resa som är allt annat än förutsägbar och som gör detta till en bladvändare av rang.
Boken är tät, smart och riktigt spännande och skulle verkligen kunna bli en bra film tror jag.
Jag har både läst och lyssnat och Mirja Turestedt gör det bra men jag fick dra upp hastigheten lite.


Titel: 
Röd drottning 
Författare: Juan Gómez-Jurado
Utgiven av: Bokförlaget nona
Betyg: 4📙📙📙📙
Ljudbok: Mirja Turestedt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar