måndag 28 november 2022

Kristallklara nätter - Sara Morgan


Christy har planerat det ultimata julfirandet: en skön vecka i norra Sverige tillsammans med sin familj och bästa vännen Alix. Men en kris precis före jul ställer allt på ända och nu behöver hon vara ensam med sin man för att de tillsammans ska reda ut den. Alix kan väl åka före, och ta Christys dotter med sig? Alix ställer självklart upp, men känner en viss oro för sin vän som inte verkar säga hela sanningen om de ändrade planerna. Och är hon verkligen rätt person att ta hand om en fyraåring med spring i benen?

Då dyker plötsligt oväntad hjälp upp - ett spöke från förr som hon lovat sig själv att aldrig ha något att göra med igen. I det glittrande vinterlandskapet bubblar undangömda känslor upp till ytan och tvingar dem att en gång för alla ta itu med det förflutna. Både hemligheter och drömmar avslöjas, och oväntad kärlek väcks till liv.
En berättelse om vänskap, kärlek och ett gnistrande vackert vinterlandskap. En feelgood som
Monica Wiksten Gideonsson, BTJ-häftet beskriver så här:

"Sarah Morgans beskrivning av snötäckta vinterlandskap med norrsken och ombonade stugor får en att längta till en vit jul långt uppe i norr. (...) Perfekt läsning för alla som gillar mysig romance, helst i favoritfåtöljen vid brasan med en varm filt och en kopp choklad!"


Instämmer med hennes beskrivning och den passar faktiskt in på alla böcker Sarah skrivit och den här är inget undantag. Dock tycker jag inte den här tillhör hennes absolut bästa böcker men ändå helt läsvärd. Som vanligt bjuds vi på familjehemligheter, kärlek, förvecklingar, magiska platser och framförallt en underfundig humor men även ett underliggande allvar.
Härliga karaktärer fantastiska miljöbeskrivningar från ett vintrigt Sverige gör inte boken sämre. Norrsken, slädfärder och gnistrande snö. I love it! 

Läs även tidigare julböcker 
Mina tankar hittar du här 

Författare: Sarah Morgan
Titel: Kristallklara nätter
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟Utgiven avHarper Collins
Ljudbok: Julia Dufvenius
Bokus
Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar