onsdag 9 november 2022

Syndabarn - Ulrika Rolfsdotter

Andra delen i kritikerhyllade serien om socionomen Annie Ljung är en suggestiv spänningsroman om barns utsatthet, skuld och förträngda trauman
Sommaren är till ända, och höstmörkret har börjat lägga sig över Ådalen. En tidig augustimorgon hittas tre tonårsflickor vid den mytomspunna Bålsjöns strand. Två är döda, en är svårt skadad.

Den lilla byn är i chock, och när det visar sig att flickornas familjer har en koppling till socialtjänsten blir socionomen Annie Ljung återigen ofrivilligt indragen i en brottsutredning. Sara Emilsson, barnutredare vid kramforspolisen, blir ansvarig för sin första mordutredning. Tillsammans försöker de ta reda på vem eller vilka som är skyldiga till det brutala dådet, något som visar sig få personliga konsekvenser.

Del ett i serien heter Rovhjärta utsågs till en av 2021 års bästa deckare av Lotta Olsson, DN


Hon har gjort det igen. Syndabarn är precis lika bra som debutboken, Rovhjärta. På ett smart sätt bygger Ulrika sakta men säkert upp intrigen och man kan inte sluta läsa. Mina tankar irrar omkring och jag vill veta, vem? Varför? och hur...?
Den bjuder på krypningar in under skinnet samtidigt och den är otroligt välskriven. 
Såväl språket, karaktärerna och miljöerna är briljanta det är något Ulrika behärskar med bravur. Dessutom sitter man som på nålar och spänningen kryper in under skinnet genom hela boken.
Jag är djupt imponerad och rekommenderar den varmt och jag vill ha mer från Ulrika, NU!

Titel: Syndabarn
Författare: Ulrika Rolfsdotter 
Ljudbok: Angela Kovács
FörlagBazar förlag
Omdöme: 💜💛💚💙💗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar