lördag 5 november 2022

Irrvägar - Cecilia Sahlström


På sin femtionde födelsedag hamnar Malmöpolisen Rakel Vrede i en situation som hon aldrig kunnat föreställa sig. Just som hon själv befinner sig i området inträffar en explosion vid stadens största kyrka, Sankt Petri. Målet för attentatet är ett möte mellan judar, muslimer och medlemmar ur Svenska Kyrkan. Att utredningen kommer ske långt över Rakels huvud förstår hon direkt, men det dröjer inte länge förrän ett mystiskt mordfall landar på hennes skrivbord. En ung syrisk man har skjutits till döds i en park - och han visar sig snart ha en koppling till den imam som dödats i sprängningen. Kan mordet rentav ha något med terrordådet att göra?

Att behöva arbeta tillsammans med andra människor är en utmaning för Rakel. Att tvingas göra det med Säpo i hasorna är etter värre. Och ju djupare in i utredningen hon kommer, desto säkrare blir hon på att det är något med de två fallen som inte stämmer. Kan hon verkligen lita på kollegorna vid säkerhetspolisen? Och kommer någon att tro henne om hon ger sina tvivel till känna?

En riktigt bra start på en ny serie som verkligen verkar lovande.
Den är spännande, välskriven och en riktig bladvändare med intressanta karaktärer.
I Cecilias tidigare böcker tar hon upp viktiga ämnen som förekommer i vårt samhälle och så även i den här boken. Det märks att hon har stor kunskap och hon skriver med  fingertoppskänsla.
Irrvägar är första delen i serien om Malmöpolisen Rakel Vrede.

Titel: Irrvägar
Författare:
 Cecilia Sahlström
Utgiven av: Saga
Omdöme: 4 📘📘📘📘/ 5
Ljudbok: Lo Kauppi
 Bokus  Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar