torsdag 24 november 2022

Jul vid världens ände - Kate Hewitt

Laurel West är 36 år och den eviga singeln. Men hon trivs med livet, med frilansjobb, mysig lägenhet och katt. Visst drömmer hon om den stora kärleken, men han har ännu inte dykt upp.

När Laurel en dag får ett samtal om att hennes syster Abby, som hon sedan länge tappat kontakten med, har checkat in på rehab och vill att Laurel ska ta hand om hennes fjortonåriga son, tvekar hon inte.

Zach är enstavig och hånfull, och Laurel inser att hon kanske tagit sig vatten över huvudet, men när julen närmar sig är hon fast besluten om att skapa en underbar högtid för dem båda.

Hon tar med Zach till sin favoritplats på jorden: sin fasters stuga på de vindsvepta kullarna på Orkneyöarna, norr om Skottland. Där inleder Laurel oväntat en vänskap med grannen, fårbonden Archie MacDougal, som är ungefär så långt ifrån sagoprinsen man kan komma. Men kanske kan två ensamma själar finna varandra vid världens ände?

Mina tankar
Jul vid världens ände är en varm och romantisk julroman som är såväl mysig som tänkvärd. Den är skriven på ett charmigt sätt om kärlek, omsorg, familjeband och om oväntad passion.
Med härliga miljöskildringar får författaren tag i känslan om hur det kan kännas att befinna sig på Orkneyöarna och med personporträtten skildrar hon skickligt de olika karaktärerna så de får härliga identiteter.

En bok att må bra till när snön vräker ner därute och ljusen fladdrar på bordet. Läs och njut!

Titel: Jul vid världens ände 
Författare: Kate Hewitt
Omdöme: 🔆🔆🔆🔆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar