lördag 30 juli 2022

Välsignad vare fadern - Rosa Ventrella


Rosa växer upp i San Nicola, det äldsta och farligaste området i Bari i södra Italien. Bland de trånga gränderna som leder ned mot havet, når våldet dig i samma stund som du föds. Rosa och hennes bröder växer upp med en våldsam far, han vars smeknamn är Änglaansiktet. Namnet har han fått på grund av sitt oemotståndliga utseende, men i själva verket finns det inget änglalikt över honom. Faderns humörsvängningar, hans lögner och svek är vardag för familjen. Men trots att han slår, kan inte Rosas mamma sluta älska honom.

Rosa förstår att hon måste rädda sig själv. Och när hon träffar Marco väljer hon att byta namn och fly till Rom med honom. Tiden går och många år senare får hon ett telefonsamtal, samtidigt som hennes äktenskap knakar i fogarna. Hon tvingas återvända till sin hemstad, söka sina rötter och framför allt hitta ett sätt att lämna sitt mörka arv bakom sig, befria sig från våldet.


Välsignad vare fadern är en modig roman, en berättelse om hur du får våldets rötter, lika hårda och djupa som på ett olivträd, att ruckas och lossna. Rosa Ventrella skriver med ilska och empati på samma gång. (Bokförlaget Polaris )

Jag har läst två tidigare böcker av författaren och gillat dem oerhört mycket därför hade jag extremt höga förväntningar på den här boken och tyvärr höll inte det inte hela vägen för den här boken.

Hela boken genomsyras av ett mycket vackert och behagligt språk och miljö- och personbeskrivningarna är fantastiska. Dock hade jag svårt att komma in i den och den flöt inte alls på. Jag gav upp vid ett flertal tillfällen men tog sedan tag i boken och visst är den helt klart läsvärd men inte hennes bästa.

Tidigare böcker som jag rekommenderar varmt.

 

Författare: Rosa Ventrella
Titel: Välsignad vare fadern
Ljudbok: Ella Schartner

Utgiven av: piratforlaget
Betyg: 3🌟🌟🌟🌟
Bokus  Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar