söndag 17 juli 2022

Det elfte manuset - Anne Holt

En pandemi har tagit över världen. Hanne Wilhelmsen, en legend inom polisen, är sedan länge pensionerad. Hon har levt isolerad i åratal. När Norge nu stängs ner vågar hon sig äntligen ut i den folktomma staden igen. Men bara efter mörkrets inbrott.

Polisassistent Henrik Holme arbetar med ett mord som ingen annan bryr sig om en kvinna har hittats naken i bagageutrymmet till en bil. Kroppen är oskadad men ansiktet sönderslaget. Hon är inte anmäld saknad, ingen vet vem hon är. Holme vänder sig till sin gamla mentor Hanne Wilhelmsen för hjälp.

Och samtidigt har ett mycket värdefullt manuskript försvunnit spårlöst på ett av Norges största förlag. Ansvarig för att jaga rätt på det blir en ung, nyanställd kvinnlig redaktör. Hon får dessutom uppdraget att samarbeta med en motvillig Hanne Wilhelmsen.

Det elfte manuset är den elfte boken om Hanne Wilhelmsen.

Som jag längtat efter en fortsättning om Hanne, hon är min favorit karaktär av Anne Holt.
Det är en historia om familjehemligheter, svek och olika identiteter, om författare och bokbransch och om hur litteratur kan vara bokstavligen livsfarlig.

Hanne som karaktär är verkligen dryg, otrevlig och elak men på samma gång helt underbar. Jag har sträckläst och jag har lyssnat och Magnus Roosman läser den så bra. 
Jag älskar verkligen allt i den här boken och nu hoppas jag på många fler om Hanne Wilhelmsen.
Tack för recex.

Författare: Anne Holt
Titel: Det elfte manuset
Utgiven av: piratforlaget
Omdöme: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
 Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar