onsdag 6 juli 2022

Själsfränden - Sofie Sarenbrant


Vem är du beredd att dö för?

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron.

En vindpust tar tag i det långa mörka håret och Emma håller andan. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även spädbarnet i hennes famn.

Själsfränden är den tionde fristående delen i den populära deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Sofie Sarenbrant väver på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen som självmord och filicid. Hur mycket är ett människoliv värt?Återigen en riktigt bra och viktig bok där Sofie tar upp viktiga frågor som abortfrågan, självmord, filicid, makt och maktstrukturer.
Trots de djupa och tunga ämnena har hon bra balans mellan det spännande och det mer dramatiska. Jag tyckte det var lite rörigt till att börja med att man får följa med både i dåtid, nutid och i framtiden men efter ett tag kändes det som ett bra grepp.
Tyvärr kändes slutet lite stressigt och som det blev en kvickfix och det drog ner mitt omdöme om boken.

En bra bok som har bra karaktärs - och miljöbeskrivningar och där många karaktärer dyker upp från tidigare böcker så därför rekommenderar jag dig att läsa böckerna i rätt ordning för bästa behållning.

Bokprataren: Mytomanen - Sofie Sarenbrant

Titel: Själsfränden, Emma Sköld (del 10)
Författare: Sofie Sarenbrant
Ljudbok: Katarina Ewerlöf
Förlag: Bookmark Förlag
Omdöme: 📒📒📒📒
 Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar