lördag 30 juli 2022

Sanningen om Ostrondykerskan - Caroline Säfstrand
En feelgoodroman om vänskap, mod och sökandet efter sanningen. När författaren Inez Edmarks granne plötsligt går bort bestämmer hon sig för två saker - att döstäda sitt hus och att skriva sin sista bok. Men inte en roman den här gången, utan en personlig bekännelse: sanningen om ostrondykerskan. Så ramlar Inez och får problem med höften. Hon tvingas anlita städerskan Meja som under tre veckor ska hjälpa henne att rensa klart i huset. Enda regeln är att Meja inte på några villkor får öppna den blå mappen som innehåller hennes bokmanus. Mötet mellan Inez, som på ålderns höst måste försonas med sitt förflutna, och vilsna Meja, som söker en framtid, får oanade konsekvenser. Kommer de två kvinnorna, trots sina olikheter, att kunna hjälpa varandra?
Hur bär hon sig åt? Caroline har gjort det igen och återigen en helt magisk bok. Hon är så skicklig att gestalta, beskriva och hantera de parallella handlingarna på ett förunderligt bra sätt.
Att få ihop den perfekta mixen av vänskap, hemligheter och djupare känslor tillsammans med sorg, förtvivlan och hopp är helt grym. En feelgood som verkligen ger mig allt som den genren ska ha. Jag är lyrisk.

Det här är boken som fullständigt knockade mig och jag var helt tom efter att ha läst ut den. En redig boksmälla.
Ärligt jag vet inte hur jag ska kunna ge den en rättvis recension utan jag tror att det bästa är att du läser den själv. 

Missa inte två pärlor till av Caroline läs mina tankar
                                         Klubben för lyckliga slut                  Vingården för vilda drömmar 


Författare: Caroline Säfstrand
Titel: Sanningen om Ostrondykerskan
Utgiven av: Bokförlaget Forum
Betyg: 5🌻🌻🌻🌻🌻
LjudbokGunilla Leining

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar