måndag 25 juli 2022

Ett högt pris - Veronica Palm


Vilma läser strökurser på universitetet och lever det fria liv som varje nittonåring önskar sig. Och så säljer hon sex. Efter en polisrazzia dras hon in i en härva av hallikar, droger och våld, långt ifrån det suger-daddyliv hon intalat sig att hon har.

Samtidigt hamnar riksdagsledamoten Emilia Berg i rampljuset efter att ha uttalat sig starkt kring en politisk sexköpsskandal. Chockad av att någon hon känner och litar på tas på bar gärning inser hon snart att affären är större än det som nått tidningarna.

Från olika håll dras Emilia och Vilma in i en eskalerande, våldsam konflikt. Emilia ser hur rättsväsendet inte förmår döma de som begår den här typen av brott, och hur offren ensamma får bära skulden och skammen.

Emilia riskerar allt när mäktiga personer motarbetar henne och hennes position i riksdagen, och hon tvingas in i en pulshöjande jakt på hämnd, där hon sätter sin politiska karriär på spel.

Ett högt pris handlar om ett brott som sker varje dag, i en verklighet få av oss ser. Den handlar om brottsoffer som misstänkliggörs och skadas för livet. Om män som smiter, sviker, slarvar och slår, men ändå framstår som helt normala. Och om kvinnor som på olika sätt hanterar sina liv i närheten av dessa män. Den ger dessutom en nära inblick i hur arbetsdagarna egentligen ser ut för våra toppolitiker.

Det är ett starkt och bra driv genom boken dock lite mycket riksdagsprat som drar ner tempot i bland. Den är verkligen en bladvändare men kanske lite förutsägbar och slutet känns lite väl snabbt och uppstyrt.
Men trots detta så rekommenderar jag verkligen boken.
Jag har inte läst den första boken i serien men hade inga problem med att hänga med.
Tack för läsex

Titel: Ett högt pris 
Författare: Veronica Palm
Ljudbok: Mirja Turestedt
Förlag: Bokfabriken
Omdöme: 💚💚💚💚

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar