söndag 10 juli 2022

Vattnets sötma - Nathan HarrisEn historisk bladvändare om kärlek och hat med starka kopplingar till vår egen tid
Efter att de vita sydstatsbönderna tvingats frige sina slavar söker de föräldralösa bröderna Prentiss och Landry sin tillflykt på George och Isabelle Walkers gård. I sorgen över att ha förlorat sin ende son i kriget tar paret Walker sig an dem på ett sätt som får resten av bönderna i Old Ox att rasa av ilska.

Liksom Den underjordiska järnvägen är Vattnets sötma ett både storslaget och spännande epos som berättar om kärlek och medmänsklighet under de mest skrämmande omständigheter. Samtidigt som bröderna försöker skapa sig ett nytt liv i kölvattnet av slaveriets trauman uppdagas en historia om förbjuden kärlek mellan två soldater som nyligen återvänt hem. När deras hemlighet upptäcks leder katastrofen till mer än bara ett mord, och till att Isabelle kliver fram som en ledare för alla de frigivna men hemlösa medborgarna i Old Ox.

Det här var en bok jag hade oerhörda förväntningar på och ibland är nog inte det så bra. Trots att den är med och tävlar om Årets bok i Sverige så fångade den inte mig som den borde.
Jag hade svårt att komma in i den och tappade fokus hela tiden.
Kanske det var fel tidpunkt för mig, feltajming i tiden helt enkelt.
Många har hyllat den och några har till och med utsett den till en klassiker men tyvärr inte hos mig. 

Men jag tycker absolut att den är läsvärd och jag tycker bestämt att du ska läsa den och bilda dig en egen uppfattning.
Trots allt en välskriven bok som berör.

Tack för recex Bookmark

Titel: Vattnets sötma 
Författare: Nathan Harris
Förlag: Bookmark
Omdöme:3 🌟🌟🌟+Inga kommentarer:

Skicka en kommentar