fredag 16 augusti 2019

Historien om en anständig familj - Rosa Ventrella


Tack Piratförlaget för recex 💓

En fantastisk roman, ja, en riktig "bladvändare". Jag hade mycket annat inplanerat på min lediga dag, men när jag väl börjat läsa Historien om en anständig familj så blev inget annat gjort den dagen.
Det är en berättelse som beskriver många olika starka starka känslor, mycket dramatik, man kan till och med känna vreden, hatet och kärleken som författaren förmedlar på ett lysande sätt.
Hela boken genomsyras av ett mycket vackert och behagligt språk och miljö- och personbeskrivningarna är fantastiska.

Jag tycker Marias liv är fängslande att följa, jag kan hela tiden följa hennes tankegångar och hennes sett att fundera och resonera om saker som händer i hennes liv. 
Hela historien har ett bra driv framåt och jag vill hela tiden veta mer.

Vill du läsa en kärlekshistoria som både har vrede och hat men även en hel del humor och ironi och som på många sätt berör och påverkar, då är det här boken för dig.
Dessutom har den ett oväntat slut. 

Sammanfattningsvis: En mycket välskriven, fängslande och lättläst kärlekssaga som berör på djupet.
Bild från: Ansa.it


Från förlagets sida

Det är åttiotal och Maria växer upp med sina äldre bröder Giuseppe och Vincenzo i den lilla kuststaden Bari. Hon är intelligent men vild och inte lik de andra flickorna i kvarteret.

Uppväxten vid havet och bland de vitputsade husen skulle kanske kunna vara idyllisk, men den präglas av våld och styrs av den lokala maffian. Pappa är fiskare, en dominant och hård man som samtidigt älskar böcker och amerikansk film. Mamma, en gång en skönhet, är nu en sliten fiskarhustru som önskar ett bättre liv för sin dotter.

Marias fasta punkt och bästa vän är Michele, son till den mest fruktade familjen i stan. Vänskapen mellan Maria och Michele blir starkare samtidigt som fiendskapen mellan deras familjer växer. Och så småningom övergår vänskapen i kärlek. En kärlek som är omöjlig.

HISTORIEN OM EN ANSTÄNDIG FAMILJ är en välskriven, vacker och intensiv familjesaga, en rik roman full av liv, doft och känsla. Boken är såld till arton länder

Författare: Rosa Ventrella
Titlel: Historien om en anständig familj
Utgiven av: piratforlaget
ISBN:9789164206121
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel Inläsare Gunilla Leining
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar