torsdag 14 juli 2022

Mord, det är mord & - Mord i bistra vinternatten - Lena Risberg

                                 
Del 1
I boken Mord, det är mord! får vi i sällskap av Ninni och Bim, två färgstarka kvinnor som har en tendens att hamna i dråpliga situationer, stifta bekantskap med udda grannar. Mordmysterier varvas med lite historia, anekdoter, nostalgitrippar och ett och annat matrecept.


Bästa väninnorna och grannarna Ninni och Bim hamnar återigen mitt i händelsernas centrum. Vad döljer deras grannar? Såväl nyinflyttade som gamla bekanta är misstänkta till motsatsen bevisats. Dessutom verkar det som om kärleken hittat till den olycksdrabbade bostadsrättsföreningen.Utanför en tvättstuga i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm i Stockholm hittas en illa omtyckt granne död. Det ser ut att ha varit en olycka men bästa väninnorna Ninni och Bim tror annorlunda - de misstänker att en mördare går lös!

Del 2
"Mord i bistra vinternatten" är den andra boken i serien om Bim & Ninni. Den första är "Mord, det är mord".
Det lackar mot en fröjdefull jul men i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm störs den stundande julefriden av ett dubbelmord. Eller är det en tragisk olycka?

Bästa väninnorna och grannarna Ninni och Bim hamnar återigen mitt i händelsernas centrum. Vad döljer deras grannar? Såväl nyinflyttade som gamla bekanta är misstänkta till motsatsen bevisats. Dessutom verkar det som om kärleken hittat till den olycksdrabbade bostadsrättsföreningen.

I "Mord i bistra vinternatten" får vi ta del av underhållande personporträtt, nostalgitrippar och spännande intriger. Det är en rolig och fartfylld mordgåta toppad med matinspiration och fina miljöbeskrivningar. En feelgood-deckare i ordets rätta bemärkelse.


Två härliga och fartfyllda mordhistorier i feelgood-deckare rätta bemärkelse. Inte otäcka, inte blodiga bara lättsamma med precis lagom av mordgåtor, god mat och fina miljöbeskrivningar. 
Befriande, gränslösa Ninni och hennes lite oroliga kompis Bim. Vilken superduo. Kul och medryckande deckare.
Sköna slappa och läsa böcker som inte stör nattsömnen.
Härlig debut av Lena som skriver på ett trivsamt och lätt sätt. Läser gärna vidare om dessa två härliga brudar.


Titel: Mord, det är mord & Mord i bistra vinternatten 
Författare: Lena Risberg
Ljudbok: Gunilla Leining 
Förlag: Lava
Omdöme: 📘📘📘


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar