söndag 31 juli 2022

Pastorsänkan - Karina Johansson
Sandras dröm om en egen retrobutik är på väg att förverkligas. Dessutom har hon hittat sin själsfrände i Danne, som äger en verkstad och kör en gammal amerikanare. Nu ska de båda driva företag i varsin lokal i en före detta frikyrka, som de döpt till Vintagekyrkan.
Men lyckan blir kortvarig. De forna församlingsmedlemmarna rasar över att raggarkulturen får frodas kring Dannes verkstad. Grannarna oroar sig för stök och bråk, medan kommunen vill riva den skamfilade träkyrkan och anlägga fler centrala parkeringsplatser. Allt ställs på sin spets när Vintagekyrkans ägare, pastorsänkan Vera Bengtsson, mördas och det uppdagas att Dannes och Sandras hyreskontrakt försvunnit.
Mordet skakar om småstadsidyllen och Sandra hamnar i en härva av lögner och svek där framtidsplanerna riskerar att gå i kras lika lätt som en av alla de femtiotalsserviser hon har i lager.


Vilken härlig mysdeckare. Vi får möta många både udda och mer vanliga karaktärer i en bok som är allt annat än förutsägbar. 
Dessutom får jag faktiskt en härlig feelgoodkänsla mitt ibland mord och bedrövelser och det blir en härlig mix. 
Karina lyckas med att lägga ut bra och trovärdiga spår som förvillar och får mig att flera gånger fundera på varför och vem? 
En välskriven och väl genomtänkt pusseldeckare som har charm, bra intrig och ett oväntat slut.


Det här är Karinas bästa hittills och jag ser fram emot att läsa fler böcker från Karina och i samma genre. 

Tidigare böcker
Tack för recex.
Författare: Karina Johansson
Titel: Pastorsänkan
Utgiven av: Modernistaförlag
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar