tisdag 18 juni 2019

Skamvrån - Sofie Sarenbrant

Tack bokförlaget Bookmark för läsex.

Som vanligt tycker jag mycket om Sofies sätt att skriva och att fånga mitt intresse för storyn. Boken är mycket lätt- och snabbläst men jag tycker inte det är den bästa i serien om Emma. 
I början känns handlingen lite rörig och det tar ett tag för mig att landa i alla olika händelser som inträffar. Dock reder det upp sig och jag plöjer den här med samma frenesi som jag alltid gör med Sofis böcker.

Ett stort minus för mig ar att denna historia avslutas med en riktig cliffhanger, jag tycker nog att varje del i en serien borde få ett avslut även om författaren ämnar spinna vidare på händelserna. 
Historien berör ett angeläget ämne, mobbing med psykisk ohälsa och självmordstankar som följd, vilket skulle kunna ta en ende av förskräckelse.

Sammanfattningsvis: Du får spänning, intriger och ett intressant persongalleri som gör att du inte vilja släppa taget om boken förrns den är utläst. 
Extra plus det det underbara bokomslaget.


Handling: 

En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda?

De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent.

SKAMVRÅN är den efterlängtade sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste?Författare: Sofie Sarenbrant
Titlel: Skamvrån
Utgiven avBookmark
ISBN:9789188859167
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Storytel uppläsare Katarina Ewerlöf
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar