måndag 23 maj 2022

Sista säkra - Lisa Christensen

11 september 2001. En kvinna befinner sig i World Trade Centers norra torn på väg mot sitt livs viktigaste möte. Samtidigt som hon kliver ut ur hissen på 78:e våningen närmar sig ett flygplan byggnaden.

2001. Gotländska Leina är au pair hos en lyckad familj på Manhattan, men under den perfekta ytan är inget som det verkar. När Leina anklagas för att arbeta svart anar hon att någon vill bli av med henne, och att den anonyma angivaren finns i hennes närmaste krets.

2018. Audrey är en framgångsrik psykolog som lever ett stillsamt familjeliv i Connecticut. En dag får hon besök av en patient som får allt att krackelera, även hennes egen fasad. Ju djupare hon gräver i patientens förflutna desto mer finner hon om sitt eget, likt en spegelreflektion. Men vilken av spegelbilderna är den äkta? Plötsligt vet Audrey inte längre om hon är god eller ond.


Sista säkra är en psykologisk spänningsroman om familjehemligheter, identitet, rollspel och om hur livet kan forma sig kring tomrummet efter en tragedi. Den utspelar sig i USA och Sverige under millenniets första årtionden som inleddes med terrorattacken 9/11. Det är en suggestiv och labyrintisk berättelse där ingenting är som det verkar.
Den kryper verkligen in under skinnet.
Med ett djup, ett otroligt driv, rappa dialoger och med karaktärer som är spännande blir den här boken en riktig bladvändare. 
Jag älskar hur Lisa lyckas med att knyta samman det hela på slutet och kan inte låta bli att bli förundrad över hur lurad jag blev vid ett flertal tillfällen.
Det finns twister och vändningar som är riktigt snygga och som lyfter boken.
Rekommenderas varmt.
Tack för recensionsex.

Titel: Sista säkra 
Författare: Lisa Christensen 
Ljudbok: Nina Haber 
Utgiven avLbförlag
Omdöme: 5 📕📕📕📕📕
Adlibris Bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar