torsdag 26 maj 2022

Den hemliga våningen - Kelly Bowen

London, 2017. Lia får sitt livs överraskning när hon får veta att hennes känslokalla mormor har testamenterat en exklusiv våning till henne - i Paris. Lägenheten på den fashionabla adressen har stått orörd sedan andra världskriget och visar sig vara en skattkammare full av kända konstverk, värdefulla smycken och designkläder. Men det mest chockerande är fynden av nazipropaganda. Lia söker upp konstkännaren Gabriel Seymour. Genom att ta reda på konstverkens ursprung hoppas hon få veta sanningen om sin mormor.

Paris, 1942. Tyskarna ockuperar huvudstaden men den eleganta Estelle Allard påverkas inte av krigets vedermödor. Det är först när nazisterna kommer för att hämta hennes vänner som verkligheten drabbar henne. Utan att tveka hjälper Estelle dem hon älskar, även om hon själv riskerar livet. Vad hon inte vet är att hennes handlingar kommer att få konsekvenser i generationer framöver.


Den hemliga våningen är en spännande skildring av krigets Paris med två starka och karismatiska kvinnor i huvudrollen. Det är en häpnadsväckande berättelse om spioneri, mod och sann kärlek. En bok som är inspirerad av verklighetens Joséphine Baker, Nancy Wake och Virginia Hall. Men även från författarens gammelfarbror som lämnat efter sig dagboks antecknar från första världskriget där han stred och dog.

En berättelse som har ett bra driv under hela boken och som har fina karaktärer och miljöbeskrivningar.
Familjehemligheter, vänskap, förvecklingar och kärlek i lagom mängd gör boken väl värd att läsa dessutom väver författaren ihop de båda parallella handlingarna snyggt och får dem att fungera hela vägen.

Tack för recensionsex

Titel: Den hemliga våningen
Författare: Kelly Bowen
Förlag: Historiska media
Omdöme: 💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar