onsdag 18 maj 2022

Elden ska falna - Linda Ståhl


Ett flyktingboende brinner ner. När elden lagt sig upptäcks kvarlevorna av ett spädbarn i askan. Ingen vet var barnet kommer ifrån, eller vilka föräldrarna är. Kort därpå hittas en ung mamma på stranden i Höllviken, mördad.
Kriminalchef Reub Thelander leder den komplexa mordutredningen tillsammans med kollegorna vid Vellingepolisen. Parallellt ställs de inför svåra dilemman. Estrid Berg är precis på väg att återgå i tjänst efter sin föräldraledighet när en katastrof inträffar. Claes Trygg inleder en förbjuden relation med en kvinna som förekommer i utredningen, en överlevare med mer mörker i sitt förflutna än han först förstår.

En drabbande intrig möter oss i den fristående uppföljaren till Syndaren ska vakna, nominerad till Årets deckardebut 2021. I denna bladvändare är hatet, hämnden och hotfullheten lika påtaglig som den bländande vackra skånska idyllen.


Inte gjorde uppföljaren till Syndaren ska vakna mig besviken snarare tvärtom. En lysande del två som är på snudden bättre än den först. 
Intrigen, miljöbeskrivningar och personerna som berättelsen handlar om är välplanerade och det är kul att det inte är en traditionell spänningsbok. 
Linda skriver på ett sätt som griper tag i mig från start och sedan tack vare ett bra driv så blir det här en bladvändare. En bok som är spännande och inte helt förutsägbar.

Tack för recensionsex

Titel: Elden ska falna 
Författare: Linda Ståhl
Ljudbok: Maria Lyckow
Omdöme: 💛💛💛💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar