onsdag 18 maj 2022

Longingforlove.se - Monika Thormann

Var hittar man kärleken när man passerat 40 plus? Tinder? Andra nätdejtingsajter? Cecilia har förlorat tron på kärleken men är ändå inte beredd att ge upp hoppet.
- Jag valde att göra Cecilia i longingforlove.se lite arg, med kortklippta naglar och platta skor för att jag hade läst så många romaner där jag inte alls kände igen mig. Alla kvinnor klapprade runt i högklackat, bröt av sina konstgjorda naglar, shoppade dagarna i ända, kunde inte köra bil och drömde om att starta kaféer, säger Monika Thormann.

Huvudpersonen Cecilia är arg på män, inte speciellt deprimerad och hon försöker välja en man med intellektet och inte efter sina känslor.

Cecilia arbetar som bibliotekarie, älskar böcker och vill själv skriva. För att närma sig den drömmen åker hon på en skrivkurs i skärgården som leds av Ruben, en känd författare, som väcker Cecilias nyfikenhet. Bland deltagarna finns Jari, en förvuxen ungdom, och den vältränade norrmannen Eldar som båda blir dejtingaspiranter.

Kursveckan blir intensiv för Cecilia. Förvecklingar, längtan efter kärlek, åtrå, en mystisk kontakt på dejtingsidan, men även misstro mot sig själv, sin skrivförmåga och omgivningen. Hur kommer sensommarveckan och den efterföljande resan till Island att påverka resten av hennes liv?


Här har du romanen med hög igenkänningsfaktor speciellt för oss som inte är purunga längre. 
En bok som trots lite glättighet har ett djupare budskap väcker tankar och funderingar. Miljöerna och karaktärerna har författaren lyckats bra med och det finns hög igenkänningsfaktor här. 
En inte allt för förutsägbar bok som bjöd på en del vändningar, humor och rappa repliker.

Titel: Longingforlove.se 
Författare: Monika Thormann
Ljudbok: Anna Asp


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar