onsdag 11 maj 2022

Breven som länkar oss samman - Anne-Lie HögbergMaria älskar sitt lilla faluröda pensionat som ligger vid Mälarens strand. Stället hon drivit i tio års tid. När det tillfälligt måste stängas ner rasar hennes tillvaro och hon tvingas fylla sin tid med annat. Av en slump hittar hon ett brev i sin mormors gamla sekretär, ett brev som hennes mormor själv har skrivit och som aldrig nådde mottagaren. Mysteriet blir som en drog för Maria och hon börjar gräva i sin mormors förflutna.
Axel bestämmer sig för att lämna Rödeby och den fattiga tillvaro som han och hans mor och syskon hamnade i när fadern dog. I tron om att hans flytt är det enda som kan rädda familjen, kliver han ivrigt och naivt på ångfartyget till New York endast arton år gammal.

Bit för bit lägger Maria pusslet av sin släkthistoria och snart framkallas en bild av ett mörkt familjedrama, som kommer att ta henne över havet till 1900-talets Amerika.

Breven som länkar oss samman är en relationsroman om att gå vidare efter en tragedi och om hur en familj kan hitta tillbaka till varandra trots att det skiljer flera årtionden och att hav mellan dem.

Det här är Anne-Lies femte och fristående bok. En bok som direkt  fångade mig, precis som tidigare böcker Anne-Lie skrivit.
Med sina korta meningar ges en stark närhet till det jag läser och som gör att jag fångas direkt. 
Språket är enkelt men utan att för den skull bli tråkigt, snarare behagligt. Vi får möta människor och deras öden i två parallella historier som knyts ihop på ett trovärdigt sätt.
Berättelsen känns varm, äkta och den berör mig. Det sättet som Anne-Lie tar sig an sina karaktärer och miljöer gillar jag väldigt mycket. 
En behaglig läsning som jag gärna rekommenderar dig att bums läsa. 

Jag har även skrivit om Bokprataren: Vindarna viskar ditt namn - Anne-Lie Högberg


Titel: Breven som länkar oss samman
Författare: Anne-Lie Högberg 
Förlag: LBförlag
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Ljudbok: Mimmi Candler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar