onsdag 4 maj 2022

Kvarteret Ekorren - Ann-Charlotte Persson

När Monas man Kenneth hastigt och oväntat dör av brustet hjärta ärver Mona ett helt affärskvarter - en gång i tiden blomstrande i en levande stadskärna, nu livlöst och dystert.
Mona, som är chockad både över makens död och att han hållit fastigheterna hemliga, är till en början övertygad om att hon vill sälja så fort det bara går. Men först vill hon få en uppfattning om kvarteret och de som hyr där. Hon traskar runt bland butikerna som alla ser lika dystra och tråkiga ut som personalen.

Irriterad över att alla verkar så uppgivna går Mona hem och funderar på vad man kan göra för att få liv i en döende stadsdel. Men när Mona granskar fastigheterna i kvarteret Ekorren närmare så snubblar hon över ytterligare en mörk hemlighet, och inser att hon under lång tid fullständigt har förts bakom ljuset.
Kvarteret Ekorren är underbar bok om brustna hjärtan, vänskap, familjehemligheter, försoning och om att våga bygga upp sitt liv på nytt efter att ha kraschat. En bok att landa i, att älska och att sträckläsa.
Den är skriven med ett lättsamt språk och med underfundiga repliker. Briljanta karaktärer, mysiga miljöer och en annorlunda story som både ger mig skratt men även manar till eftertanke.
Missa inte en fantastisk feelgood som har alla de rätta ingredienser som man önskar sig av en bok i den genren. Jag blev i alla fall inte besviken.Titel: Kvarteret Ekorren 
Författare: Ann-Charlotte Persson
Ljudbok:  Kerstin Andersson
Utgiven av: Lind & Co
Omdöme:  📕📕📕📕📕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar