fredag 13 maj 2022

Argbiggornas antikvariat - Frida Gråsjö


Agatha »Agge« Blom är arg. Hennes liv har inte alls blivit som hon tänkt sig. Vid det här laget skulle hon rest jorden runt och haft både man och barn. Dessutom missköter den odräglige hyresvärden underhållet av hennes älskade antikvariat och grannarna i kvinnokollektivet är onödigt påträngande.
När fastigheten bredvid säljs och den nye ägaren visar intresse även för antikvariatet snurrar tankarna i Agges huvud. Kanske borde hon ta den enkla vägen ut och avsluta sitt kontrakt i förtid, något hyresvärden med alla medel försöker få henne att göra. Men när den nye vaktmästaren får det att pirra i magen på henne och kvinnokollektivet visar sig från sin bästa sida kommer hon på andra tankar - åtminstone tills hyresvärden börjar ta till ännu värre övertalningsmetoder.
Nu behöver Agge fundera ett extra varv på om ensam verkligen är stark, eller om alla ibland behöver lite hjälp från sina vänner.Precis som Fridas första bok  Bed & breakfast för lata brudpar så är det här en riktig pärla. Den har hög mysfaktor och man blir alldeles varm i hjärtat efter att ha läst klart den. 
Tänk bara att som boknörd få grotta ner sig en bokrelaterad miljö där allt kretsar kring böcker. Kan det bli så mycket bättre? Det är helt magiskt. Och som bokbloggare och instagrammare blir det ytterligare en dimension. 

Inte nog med att det är böcker, böcker och böcker det bjuds även på lite förvecklingar, intriger och annat smått och gott. Språket är lättsamt och vardagligt och det är ett bra driv genom hela boken. Karaktärerna känns levande och har humor. 
En härlig feelgood som jag verkligen rekommenderar. 

Läs även del 1 i RosnässerienTack Modernista för recex.

Författare: Frida Gråsjö 
Titel: Argbiggornas antikvariat 
FörlagModernista
Omdöme:  📕📕📕📕+++


1 kommentar:

  1. Jag tyckte också om Frida Gråsjö böcker. Ha en fortsatt trevlig helg.

    SvaraRadera