söndag 15 maj 2022

Natten.Sömnen.Döden.Och stjärnorna - Joyce Carol OatesWhitey McClaren är före detta borgmästare och en respekterad man i samhället där han bor. När han en dag stannar bilen för att hindra två poliser som brutalt misshandlar en man, slutar det med att han själv blir angripen. Den korta tid som återstår av hans liv tillbringar han på sjukhus, omgiven av sin hustru Jessalyn och de fem vuxna barnen.
I Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna. berättar Joyce Carol Oates historien om hur en familj prövas i svallvågorna av en tragedi, hur banden mellan familjemedlemmarna påverkas och hur var och en reagerar på sitt eget vis - mer eller mindre oväntat. Det här är en storslagen roman av en av vår tids största författare: en levande, inträngande och naken skildring av ras- och klassfrågor i dagens USA, om psykologiskt trauma, sorg, och att till slut gå vidare och bli hel igen.Visst finns det många spännande karaktärer och visst är den välskriven men tyvärr, jag fastnar inte. Jag är inte den som ger upp en bok i första taget men den här roddade jag inte iland. JAg kan inte sätta fingret på vad som inte funkade för mig. Men ibland är det bara så.
Jag tycker att du som gillar en omfattande berättelse med många olika riktningar ska läsa för som alltid den jag gillar kanske du dissar och vise versa. 
Jag har läst en del recensioner om boken och har förstått att man älskar den eller inte.  
Kanske jag gör ett nytt försök senare.

Titel: Natten.Sömnen.Döden.Och stjärnorna 
Författare: Joyce Carol Oates
Förlag: Harper Collins
Ljudbok: Mimmi Kandler


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar