fredag 27 maj 2022

Askans dotter - Ilaria Tuti

Askans dotter är tredje delen i den älskade serien om kommissarie Teresa Battaglia.

Efter att ha ägnat hela sitt liv åt att bekämpa ondskan tvingas Teresa inse att hon måste avsluta sin karriär. Hon har förlorat striden mot den alzheimersjukdom som gjort henne olämplig som polis. Men vem är hon då? Och vad ska det bli av henne?

Samtidigt dyker det upp spöken från hennes förflutna, minnen och röster från en tid som hon gjort allt för att glömma. Mot sin vilja blir Teresa indragen i en utredning där hennes eget liv står i fokus. Uppgörelsens tid är här.

Askans dotter är en spännande kriminalroman där Tuti återigen visar prov på sitt mästerskap. Fascinerande miljöer, komplexa karaktärer och en vindlande, intelligent intrig.


Del tre i serien om den färgstarka kriminalkommissarien Teresa Battaglia som utkämpar ett privat krig mot sin alzheimersjukdom.
Tyvärr motsvarade inte den här delen mina förväntningar. De två första tyckte jag mycket om men den här var rörig och svår att hänga med i. Trots det tycker jag att man ska läsa den om man läst de två tidigare delarna för att få följa hennes resa i sjukdomen.
Tankar om de tidigare böckerna i serien


Tack för recex

Titel: Askans dotter
Författare: Ilaria Tuti
Ljudbok: Thomas Hanzon  
Förlag: Bazarförlag
Omdöme: 💙💙💙+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar