måndag 9 maj 2022

Mellan raderna & Vända blad - Johanna Schreiber
  
    Mellan raderna är första delen i en ny serie som utspelar sig i bokförlagsvärlden. Med Johanna Schreibers vassa humor och träffande samtidsblick får vi följa människorna kring Schantz förlag.
PR-strategen Emily ägnar dagarna åt att ta hand om självupptagna författardivor och planera storslagna releasefester. Samtidigt försöker hon läka efter en uppslitande skilsmässa, och anpassa sig till ett liv som varannan vecka-förälder.

När hon träffar den karismatiske serietecknaren Herman på förlagets sommarfest slår det gnistor direkt. Men att kombinera den nya förälskelsen med krävande författare och chefer som inte drar jämnt visar sig vara allt annat än enkelt.

Samtidigt pågår en maktkamp på förlaget. Grundaren Otto Schantz har gått ur tiden. Vem av hans arvtagare ska gå vinnande ur striden om Schantz förlag?
Omdöme: 💜💜💜💜

Vända blad

Förläggaren Clara är den eviga singeln som är fast övertygad om att kärlek aldrig blir lika fantastisk som i böckerna.

Stukad efter att ha tappat sin största författare till en av Schantz förlags värsta konkurrenter ser hon äntligen en ljusning när manuset till en otrolig kärleksroman landar på hennes skrivbord.

Vad Clara inte räknat med är att hon ska bli lika förälskad i författaren som hon är i manuset. Hon är övertygad om att romanen kommer att bli en succé - om den nya snobbiga förlagschefen inte hinner göra sig av med henne innan dess. Valet mellan kärlek och karriär borde vara enkelt för en romantiker, men med kolleger som sviker, chefer som ljuger och en familj som vägrar prata om sår som aldrig riktigt läker blir det svårare än Clara hade kunnat föreställa sig.

Vända blad är den andra delen i serien om medarbetarna och författarna på Schantz förlag. Som alltid med Johanna Schreibers unika förmåga att blanda humor och svärta med värme och intriger.


Mellan raderna har jag lyssnat på som ljudbok och Vända blad har jag läst. Jag rekomenderar dig att göra både och då uppläsare Emma Molin gör det lysande.

Det här är två snabblästa feelgood berättelse som är mysiga, charmiga och med en del djupare reflektioner. De handlar om karriärer och olika typer av relationer men även skilsmässa, kärlek och adhd. En härlig blandning som ger dynamik och många skratt men även eftertänksamhet.
Omdöme: 💜💜💜💜💜Titel: Mellan raderna & Vända blad
Författare: Johanna Schreiber
FörlagNorstedts 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar