torsdag 23 december 2021

Nollan och nätet- Noelia och stjärnfallet - Caroline Engvall

Mina tankar 

Jag älskar hur Caroline förmedlar svåra saker på ett enkelt sätt. Och hur hon ger oss vuxna mängder av bra verktyg för att ta oss an svåra frågor och hjälper oss med diskussionsunderlag i böckerna om Nollan.


  

Korta bra kapitel som gör att boken blir lättläst. Illustrationerna i svartvitt passar så bra ihop med texten och de är rena och snygga. 

  

Har du barn i de här åldrarna eller barnbarn se då till att ge dem de här fantastiska böckerna. Dessutom borde de vara ett obligatoriskt inköp på alla skolor!


Boken 

Det är lov, men Nollan längtar bara efter Alex som har flyttat. När hon ska hälsa på sin pappa som hon inte träffat på länge känns det läskigt. Pappa visar sig vara en helt annan, mycket coolare, person än Nollan tänkt sig - och när hon dessutom får kontakt med sin stora idol på nätet är lyckoruset totalt. Men stjärnan visar sig också vara en annan person, fast på ett helt annat sätt...

     

Nollan och nätet, Ryktet går, Noelia (del 4)

Noelia och stjärnfallet är den femte boken i en serie om Nollan. Böckerna ska underlätta för vuxna och barn att starta samtal om livet - både glädjen och farorna - på nätet.

Caroline Engvall är författare och journalist specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet. Hon har skrivit ett flertal hyllade böcker för både vuxna, unga och barn och har blivit mångfaldigt prisad för sitt folkbildande arbete mot barns utsatthet. Idag är hon en av Sveriges ledande auktoriteter i ämnet.

Författare: Caroline Engvall
Titel: Nollan och nätet,  Noelia och stjärnfallet
Illustratör: Katarina Vintrafors
Förlag: Boksmart
Ålder: 9-12 år
Betyg 💜💜💜💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar