torsdag 23 december 2021

Tant Gredelins julbryderier - Anna Lena Stålnacke


Mina tankar 
Tredje delen om tant Gredelin och nu får vi följa med på ett juligt äventyr med härlig vänskap, värme och en strul och konflikter. En charmig, rolig och tänkvärd berättelse om vänskap som sätts på prov men som sig bör så reder det ut sig precis som det ska i en bra feelgoodare.

Jag gillar de julmysiga miljöerna som författaren bjuder på från Gamla stan och min favorit karaktär från tidigare böcker, Ally Alli, förblir min favorit även i denna härliga bok.


Du bör läsa den här serien i rätt ordning för att kunna hänga med i svängarna. 
Anna- Lena är duktig att på ett målande och beskrivande sätt få mig att se såväl miljöer som personer framför mig. Jag skulle lätt bli stammis i hennes vintagebutik.


Boken 

Vivi har äntligen sin efterlängtade butikslokal, och Gamla stan fullkomligt pyser av julmys. Hon och Mick är nyförälskade, och vore det inte för det tunga villkoret så vore livet perfekt. Vivis hyresvärd vill att hon ska göra folk av hans bortskämda vuxna dotter, och klarar hon inte det så förlorar hon lokalen och är tillbaka på ruta ett.

En vintageväska på vift, djurrättsaktivister fulla av julilska, en frånvarande mamma som plötsligt lägger sig i sin dotters angelägenheter, kärlekstörstande pensionärer och ett luciatåg som Stockholm sent ska glömma gör att Julbryderierna svämmar över.

Samtidigt känner sig Vivi sviken av sin bästa vän och kompanjon, den raseribroderande Marika. De som skulle skapa så mycket nya fina minnen tillsammans. Är en fridfull jul i den lilla butiken på Själagårdsgatan möjlig?

Vivi försöker följa Ally-Alis motto: man måste försöka välja medvetet vad man vill minnas, för det är det liv man får.

Bokfabriken och Anna - Lena för recex.

FörfattareAnna-Lena Stålnacke
Titel: Tant Gredelins julbryderier (del 3)
Ljudbok - Storytel Viktoria Flodström 
Utgiven avBokfabriken
Omdöme: 4 👒👒👒👒

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar