söndag 19 december 2021

Moster Paulas kattkafé - Charlie Jonas

Mina tankar
Det här är en bok helt i min smak. Den är humoristisk, den är tänkvärd men framförallt är den en riktig
MÅ BRA BOK.
Måhända var den lite rörig i början och jag funderade på om jag skulle fortsätta. Men tack och lov för att jag gjorde det för jag har skrattat hämningslöst åt alla tokerier som jag bjöds på.
Jag tokgillar den äldre damen Susann som släpper alla hämningar och visar på att det aldrig är försent att börja leva. 
Jag älskar även författarens sätt att knyta ihop de olika parallella handlingarna och att det finns en sensmoral i berättelsen, ett djup under den galna ytan.

Är du dessutom djurälskare, och kattälskare i synnerhet, Ja då kommer även du att älska den här boken.
Ett extra plus till det fina bokomslaget som jag gillade väldigt mycket.

Boken
På Lenau Platz i Köln bor änkan Susann Siebenschön med sin snövita katt Mimmi. Nu vill Susann resa till sin favoritö Ischia en sista gång innan hon opererar sin höft och blir konvalescent. Men vart ska Mimmi ta vägen under tiden? Kanske kan den där trevliga franskättade lärarinnan i baskermössa som bor några hus bort ta hand om Mimmi?

Leonie Beaumarchais har ganska stor erfarenhet av opålitliga franska män, men mindre erfarenhet av att umgås med kissekatter. När Mimmi får för sig att putta ner alla Leonies fina prydnadsföremål från bord och hyllor och rusa omkring i lägenheten på nätterna, tänker Leonie att hon måste bli av med katten på något vis.

Leonies väninna Maxi Sommer har precis öppnat ett litet kafé på Lenau Platz, som hon ger namnet Moster Paulas efter sin älsklingsmoster. När Leonie inte står ut längre med sin inneboende får hon lov av Maxi att placera Mimmis kattkorg på kaféet. Mimmi erövrar genast Maxis hjärta och blir även alla kafégästers lilla kelgris. Inte minst när hon får en hel kull med kattungar.

För Mimmi vet det som människorna bara anar: att en katt kan förändra allt. Till det bästa naturligtvis.

Titel: Moster Paulas kattkafé
Författare:  Charlie Jonas
Ljudbok & E-bok -  Läser gör Cecilia Nilson
Omdöme:🐱🐱🐱🐱+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar