tisdag 30 mars 2021

Knäckta ägg och krossade hjärtan, en alldeles omöjlig påsk - Maria Ernestam


Mina tankar 
Först vill jag bara säga att läs Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul (tidigare blogginlägg) först, man följer samma karaktärer och deras liv och man får en bättre förståelse för en del händelser i denna bok.
Men givetvis går den alldeles utmärkt att läsa ändå då det finns återblickar från första delen.

Jag tyckte att det till en början var lite trögt att komma in i handlingen men sedan älskade jag den och hade svårt att lägga den i från mig.

Precis som del 1 så har den hög charmfaktor, den är en mysig berättelse, härlig och och innehåller det mesta som en bra feelgood ska ha, enligt mig.
Kärlek, problem, familjetrassel och massor med andra förvecklingar som även manar till eftertanke.
En bok som gav mig många skratt 
"...en hamster med näbb..." Så klockren förklaring på en elak tupp som stör sömnen och som behöver stävjas och det har så klart doktor Gerard lösningen på .

Den är skriven på ett mycket trevligt språk där beskrivningar av både personer och miljöer görs på ett mycket skickligt sätt. 
En feelgood att mysa och 
skratta till. Den innehåller det mesta en feelgood ska ha för att jag ska må bra!
Om boken

Årets vårroman!

I julas verkade allt så hoppfullt för Lisbeth Cederström i Frillesås. Hon trivdes med sitt jobb som lärare, bodde kvar i sitt lilla hus vid havet och hade en ny kärlek på gång. Dessutom hade hon hållit löftet till sig själv om att aldrig mer låta sig styras av andra.

Men säg den lycka som varar. När påsken nalkas flyttar ett nytt par in i grannhuset. Snart är bråken igång om tomtgränser, samvaro och en tupp som gal på nätterna medan grannarna diktar upp en annan verklighet i sociala medier. På skolan börjar illasinnade rykten cirkulera om att Lisbeth skott sig på sin gamla partners företag och att hon är olämplig som vikarierande rektor. När sedan pojkvännens lojalitet sviktar för att exfrun pockar på med ständiga krav är krisen ett faktum. Vad händer då när en gammal obesvarad kärlek dyker upp med goda råd och stöd och kanske en önskan om mer?

Knäckta ägg och krossade hjärtan - en alldeles omöjlig påsk är en rolig och underfundig berättelse om relationer, svek och att komma igen. Om hur tillvaron kan kastas omkull från den ena dagen till den andra och om att ta sitt öde i egna händer med de metoder som krävs. Om list och rackartyg, om skratt och gråt, om ensamhet och om att förstå vilka som är ens vänner och vem som älskar en på riktigt.

Tack LB förlag och Maria för recensions ex
Författare: Maria Ernestam
Titlel: Knäckta ägg och krossade hjärtan, en alldeles omöjlig påsk 
Utgiven av: LB förlag
Omdöme: 4 🐓🐓🐓🐓
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar