söndag 14 mars 2021

De Aderton - Anton Berg
Mina tankar
Till en början hade jag lite svårt att komma in i handlingen. Ja, en trög start tyckte jag att det var. Som tur var gav jag inte upp utan gav den en chans som jag inte ångrar.

Jag gillar greppet med inte allt för många karaktärer det blir lättare att få ett helhetsgrepp och inte trassla in sig och tappa bort sig.
Greppet att ge mig som läser lite djupare inblick på huvudkaraktärerna och att få följa dem ur olika perspektiv var smart.
Axel Sköld är en riktigt spännande och intressant karaktär som ska bli intressant att följa.

Det här är en mycket välskriven och detaljerad bok och förutom att den är välskrivna och detaljrik så kan jag märka att Anton Berg är en journalist vilket gör att berättelsen känns väldigt korrekt och levande

Du får en debutroman som är spännande och som bjuder på en bra historia men sedan kan man diskutera trovärdigheten i den men så är det väl med alla spänningsromaner, eller? 


Om boken 
Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.
Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än i dag, på de högsta av poster. Och dess medlemmar är beredda att till och med mörda en minister för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut.

DE ADERTON är en spännande konspirationsthriller om mörkermän som gör allt för att bevara sina hemligheter, och en driven journalist vars största mål blir att avslöja dem.

Tack för recex Bookmarkförlag

Författare: Anton Berg 
Titlel: De Aderton 
Utgiven av: Bookmarkförlag
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Storytel: Författaruppläsning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar