tisdag 16 mars 2021

5 snabba - Josefine Roos

Tack Josefine för att du ville svara på mina frågor

 Vem är du - beskriv dig med 3 ord? 

  • Okonventionell
  • spontan
  • blyg


Vilka böcker har du skrivit och varför ska mina följare läsa dem? 

Jag har skrivit tre vuxenromaner, HeliotropKura skymning och Svartsvala, två barnbilderböcker, Resan till Vintergatan och Är jorden stor eller liten?, samt en ungdomsroman som heter Om jag inte märks.
Jag vill inte bara berätta en historia utan säga något väsentligt om livet, mer än att skildra vill jag väcka en tanke. Jag skriver för de som själva vill styra berättelsen och känna mer än se bilder.


När kommer nästa bok? Vad handlar den om?

Det vet jag aldrig i förväg, just nu är jag inne i en läsperiod. Jag skriver på några olika spår men har inte formulerat klart vad det är jag vill skriva än. Jag letar alltid efter historier men väntar på den som är värd att berättas. Just nu håller jag på att samla på material. Min redaktör sa att jag måste ha ramen klar innan jag börjar skriva, så jag ska försöka få den klar den här gången och inte bara skena iväg i nätter av okontrollerbar eufori där texten bara rinner ut genom fingrarna.


Vilka tre böcker får vi inte missa att läsa?


Det är alltid en så svår fråga, det finns så himla många ... Tre bra böcker som kom samtidigt som Svartsvala på Bonniers förra året är

  • Ya Leila
  • Fjärilsvägen
  • Tritonus


Berätta om en dold talang du har! 

Jag älskar att dansa. De åren jag bodde i Spanien, mellan det att jag var 18 och 21, försörjde jag mig som dansare. Jag går ut och dansar salsa och bachata så fort jag kommer åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar