torsdag 4 mars 2021

En stilla storm, Identitet okänd - Giles BluntMina tankar om 
Del 2 och 3 tycker jag är mycket bättre än del ett Fruset offer 
Det är två mycket snabb och lättlästa böcker som är lätt att komma in i då man kastas rakt in i handlingen. Drivet är bra och spänningsfaktorn är på topp. Cardinal är en sympatisk person som jag har väldigt lätt att tycka om, han har humor och är kärleksfull på sitt egna lilla speciella sätt.
Cardinal finns även som Tv serie och jag gillade den serien väldigt mycket och jag kan säga att jag tycker att de här två böckerna håller samma klass.

De finns som hörbok och jag både lyssnat och läst och gillar Henrik Norma som läser dem.
Jag kan varmt rekommendera dessa böcker om du som jag gillar spänning och bladvändare. Jag önskar dig en trevlig lässtund.


En stilla storm (del 2)
I de djupa skogarna utanför Algonquin Bay hittas en styckad kropp som björnarna festat på. Den mördade mannen visar sig vara en amerikan som nyligen anlänt till trakten med dunkla motiv. Jakten på mördaren leder kriminalinspektörerna John Cardinal och Lise Delorme till Montreal. Händelser i samband med Oktoberkrisen 1970 och ett par uppmärksammade kidnappningar visar sig ha en central betydelse för gåtans lösning.

Samtidigt kämpar John Cardinal i relationen med sin pappa och oron över den gamle mannens sviktande hälsa. När isstormen drar in över Algonquin Bay ställs allting på sin spets och John Cardinal måste konfrontera både en mördare och sina inre demoner.

Identitet okänd (del 3)

De kallar henne Red eftersom hon inte minns sitt namn. Den unga rödhåriga tjejen har förlorat minnet efter att hon blivit skjuten och det finns inga verkliga ledtrådar till vad som har hänt henne eller vem hon är. Det makabra fyndet av ett torterat och skändat lik i en grotta där allting pekar på ritualmord får kriminalinspektörerna John Cardinal och Lise Delorme att misstänka att Red sitter inne med avgörande information i jakten på en mördare. Fallet kan snart kopplas till en uppgörelse inom knarkhandeln i norra Ontario, men vem är egentligen den mystiske Red Bear och är det sant att han får makt genom att åkalla de dödas andar?


Tack för recex.

Titel: En stilla storm, Identitet okänd 
Författare: Giles Blunt 
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 4 💥💥💥💥

Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Henrik Norman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar