måndag 24 juni 2019

Drottningklockan - Elisabeth Öhman

Tack MIMA förlag för recex 
Elisabeths webbsida står det; 
"Drottningklockan är en äventyrlig skröna i romanform där kyrkogårdsvaktmästaren och amatörurmakaren Aron Petterssons händelserika liv är en knockout i både verklig och fiktiv mening."
Jag är böjd att fullständigt skriva under på det. Drottningklockan är en annorlunda spännings/ detektivroman med feelgoodkänsla. 

Historien är underhållande, äventyrlig och charmig och författaren har lyckats mycket bra med både person- och miljöbeskrivningar, vilket gör att jag som läsare kan se både miljöerna och personerna som i en film. Aron är en levande gubbe i min fantasi som jag verkligen gillar och hans strapatser blir så verkliga. 

Sammanfattningsvis: Klurig, charmig och mysig roman. Jag ser verkligen fram emot del 2 som heter  ”Renässansringen” Releasedatum, 14 augusti 2019, enligt Elisabeths webbsida.


Handling
Under spektakulära former stjäls drottning Marie-Antoinettes magnifika fickur från ett museum i Jerusalem. Tjuven kommer undan och flyr utomlands där han håller sig undan och byter identitet.

Aron är en annorlunda kyrkogårdsvaktmästare som tack vare sitt brinnande intresse för klockor oväntat blir förvaltare till det stulna uret. Detta blir upptakten på en mångårig katt-och-råtta-lek mellan den undre världen och den intet ont anande urmakaren, som tas med på en fartfylld resa runt jorden.

Författare: Elisabeth Öhman
Titlel: Drottningklockan
Utgiven avMIMA förlag
ISBN: 9789188845443
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar