torsdag 7 januari 2021

I mörka vatten - Anna Roos   

I mörka vatten är den tredje och avslutande boken om Vera Jansson som utspelar sig i den lilla idylliska staden Trosa. 

Jag tycker att den här serien är mycket bra. De är välskrivna böcker som alla har en spännande intrig men med väldigt lite av våldsamma scener. De är täta och har ett bra driv.

Vera som är huvudkaraktären är en revisor som råkar snubbla in på ond bråd död som drabbar människor som befann sig i hennes närhet när hon växte upp i Trosa. Boken bjuder oss på den där krypande känslan, den där som tar sig in under skinnet med sin
 suggestiv ton. Den har en ganska torr och annorlunda humor mer åt det ironiska hållet samtidigt som den har en rejäl dos av charm.

En ganska så tunn bok men det gör inget för Anna får till en berättelse utan massa dösnack och tråkiga transportsträckor vilket jag uppskattar. 
Den här boken gillar jag betydligt mer än del ett och faktiskt mer än tvåan, ja den är bästa delen i trilogin. Anna slutför serien med flaggan i topp. Jag önskar att de hade fortsatt och jag kommer sakna den lite buttra och egensinniga Vera.

Spännande, oförutsägbar med trevliga miljö och personbeskrivningar
Extra plus för det sagolikt vackra omslaget på boken och för den fina hälsningen från Anna 💓
Läs gärna del ett först Lika i döden.

Handling 
Regn piskar marken och fyller den porösa gyttjan med små hål. Trädens grenar har trasslat in sig i varandra och hindrar både djur och människor från att passera. Under eftermiddagen har skogen varit fylld av folk. Nu håller kylan dem borta och den enda som gömmer sig i skogen är personen som alla letar efter, vars stela fingrar skymtar i det mörka vattnet.

Hösten är i antågande och träden längs Trosaån har färgats vackert gula. Äntligen har Vera Jansson hittat en köpare till sitt barndomshem, och köpeskillingen är tillräcklig för att hon ska kunna bli delägare i revisionsbolaget hon arbetar för. Allt hon behöver göra är att signera kontraktet för att kunna lämna sitt förflutna bakom sig.

Men så försvinner sonen till en av hennes vänner spårlöst, och Vera släpper allt för att hjälpa stadens invånare att leta. Omgående dras paralleller till Veras brors försvinnande för många år sedan, och mörkret hon gjort allt för att skingra sänker sig åter över husen vid ån.

Tack LB förlag och Anna för fint recex.

Författare: Anna Roos
Titlel: En evig sömn
Förlag: LBförlaget
Betyg: 4 🐦🐦🐦🐦

Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar