måndag 4 januari 2021

Bedrägeriet - Staffan Nordstrand

Mina tankar
Det här är den första romanen jag läst som Staffan Nordstrand skrivit. Men absolut inte den sista.
Staffans sätt att skriva tilltalar mig, snabbt med högt driv och med tät och hög spänning. En spänningsroman där det ligger mycket bra bakgrundsarbete vilket gör att den känns mycket trovärdig. I alla fall för det mesta. En smart intrig med ett enkelt språk som ger oss en läskig och brutal historia. En historia för alla som drömmer om ekonomisk frihet och så fel det kan bli. 
En mycket läsvärd kriminalroman.

"Staffan Nordstrands nya roman är en brutal historia för alla som fantiserar om ekonomisk frihet. Vad är en sådan egentligen värd? Är vi alla egentligen bara ett enda felaktigt beslut ifrån att stå ensamma vid ruinens brant?"(Bokens baksida


Om boken
Daniel och Gustav har båda länge tänkt starta fond- och bankverksamhet. Som kollegor på en fondfirma har deras samtal många gånger kretsat kring falska fonder och märkliga tillgångar i svenska och utländska bolag. Kan inte de göra som andra, och lyckas de också? Cecilia, Daniels fru, är inne på samma linje. »Kom igen, Daniel« säger hon. »Starta eget, och börja tjäna riktiga pengar.«Under en middag bestämmer sig Daniel och Gustav, Cecilia och Gustavs fru Eva för att köra igång – ett beslut som blir början på en lång resa, med Daniel i olika skatteparadis och Gustav som bankir på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Året som följer förändrar livet för de fyra på alla plan, när de går från trohet till oärlighet, från att drömma om ekonomiskt oberoende till att svindla enorma summor pengar och från att lyda under lagen till att vara tungt kriminellt belastade. Snart mister en älskad son livet medan ryska maffian infiltrerar verksamheten och någon får sina lemmar brutalt avknipsade av en nära anhörig på ett vardagsrumsgolv i en villaförort.
Tack Staffan för att jag fått läsa din bok

Författare: Staffan Nordstrand
Titlel: Bedrägeriet 
Utgiven avNordHild
Omdöme: 4 🏆🏆🏆🏆
Finns hos: Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig Inga kommentarer:

Skicka en kommentar