lördag 16 januari 2021

Symbolens skugga, Osynlig makt & Profetians tid - J F Hansson X 3


Mina tankar
Böckerna är så kallade bladvändare som innehåller mycket spänning och action. På den positiva sidan finns att de tar fart direkt och man rycks med.
Dock tycker jag de är ganska traditionella och det är inte direkt något nytt som jag som läsare bjuds på. 
Jag får cliffhangers, snabba och fullmatade händelseutvecklingar, kanske jag kan tycka att det är för mycket av allt och att böckernas kanske hade vunnit på att inte författaren gått all in hela tiden. Vi får möta oövervinnerliga skurkar och de sp kallade hjältarna är okrossbara. Nja inte riktigt min typ av böcker men för dig som älskar typen av action med dessa hjältar är nog det här en ren dröm.


Böckerna startar med Osynlig makt 
Marcus Eriksson - f.d. elitsoldat i Afghanistan och kriminalpolis i Malmö - lider av posttraumatiska stressyndrom. Hans liv har hittills varit ett rent helvete. När det äntligen ljusnar får han ett makabert hotbrev, som leder till att hans vänner och tidigare poliskollegor, Peter och Sara, startar en privat utredning. Medan de gräver i Marcus förflutna upptäcker de att allt inte är vad det först ser ut att vara. Snart framträder en bild av en maktkonstellation med en agenda och historik som är långt mer skrämmande än vad de kunnat ana. De inser att de inte kan lita på någon, att fienden finns mitt bland dem.

I del två Symbolens skugga skickas Marcus och kollegorna utomlands för att förbereda sig inför kampen mot organisationen. Under arbetet med att kartlägga och komma underfund med hur allt hänger ihop inser de snart att brödraskapets nätverk, resurser och historik är långt mer skrämmande än de först trott.

I Profetians tid som är del tre har Lina Hultberg utsetts som ansvarig för den kommande utredningen och hon befarar det värsta när det gäller Marcus och Maria. Snart befinner hon sig i ett inferno av händelser där fienden hela tiden tycks byta skepnad. Profetians Tid är den sista delen i Blodsbandskrönikan. Författaren har hämtat inspiration från historiska och nutida verkliga händelser som vävts samman till en spännande berättelse i högt tempo.

Författare: J F Hansson 
Titlel:  Symbolens skugga, Osynlig makt & Profetians tid 
Utgiven av:
Betyg: 3 👀👀👀
Finns hos
Adlibris & Bokus

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar