söndag 21 juni 2020

Discokungen - Sara h Olsson



Det är en bok som har den där perfekta blandning av allvar och humor, kärlek och motgångar. Den har ett lättsamt språk och karaktärerna är mysiga och en del är lite udda men med en viss charm och handlingen puttrar på i ett lagom småcharmigt tempo 

En riktig feelgoodare som har allt det där som feelgood ska ha, humor, lite intriger, lite kärlek, och så klart en och annan twist.
Själva storyn är som i den första boken ganska tunn men då miljöer- och personbeskrivningarna är så charmiga och det är de olika personernas karaktärer fungerar bra så känns det ändå som en väl läsvärd bok.
 
En finfin och lättläst  bok att ta med sig till ut till solstolen under lata semesterdagar och helt klart läsvärd.

Läs gärna del 1 först då man följer de olika karaktärerna, tidigare recension hittar du här



Handling
I Tradviken bor Tess, en ung kvinna som älskar hemorten, trots att de flesta ser den som ett hopplöst bakvatten. En av få som delar hennes varma känslor är den jämnåriga självutnämnda experten på kungligheter, Johannes Aleborn. Kanske, tänker Tess, går det att finna kärleken även i Tradviken.

När Johannes ställer upp i tv-programmet Miljonfrågan får rivalen Linnea plötsligt upp ögonen för honom och Tess förhoppningar om framtiden ser ut att grusas. Som om inte det vore nog står det lilla samhället i vägen för den svenskamerikanska miljonärsdottern Christas affärsintressen. Tillsammans med den från­skilda storstadstjejen Ellen och den folkskygga Birgitta, vinnare av Fröken Sverige-titeln 1983, måste hon samla in en smärre förmögenhet för att sätta stopp för Christa. Det är vinna eller försvinna för Tradviken!

Discokungen är den fristående fortsättningen på Sjöbodsblues (2019), den första delen i Sara H. Olssons rosade serie om det lilla men charmigt tråkiga kustsamhället Tradviken.

Författare: Sara H Olsson
Titlel: Discokungen
Utgiven av: Bokfabriken
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Storytel: Uppläsare 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

2 kommentarer:

  1. En bok som jag sett mycket på sociala medier det sista och som jag blivit riktigt sugen på. Ännu mer nu

    SvaraRadera