onsdag 24 juni 2020

Spåren efter dig - Katherine WebbEn bok som både började och slutade riktig bra.Tyvärr upplevde jag mellandelen oerhört seg och drivet stagnerade.

Det är en roman som skildrar kriget och som alltid i Katherines böcker så finns det mycket av knepiga relationer, svek och skuld blandat med familjehemligheter som kanske inte alltid tål dagens ljus. För mig blir det inte wow eller det här är det bästa på länge. Men sättet som författaren gestaltar och beskriver på gör att jag gillar boken.

Handling
April 1942. Mitt i kaoset under en bombningsnatt i Bath försvinner den sex år gamla Davy Noyle. Frances Parry, som bär ansvaret för honom, drabbas av svåra samvetskval och vägrar att tro på att han är död.

När tystnaden lägrar sig och dammet slutar yra över den sargade staden hittas en kropp. Men det är kroppen av ett annat barn. Flickan har varit saknad i över tjugo år, och var Frances bästa vän. Då Frances söker efter Davy kastar denna nya upptäckt henne tillbaka till barndomens minnen och tvingar henne att återvända till ett brott som har kastat djupa skuggor över hela hennes liv. Den här gången lovar hon att avslöja sanningen. Hur mörk den än kan vara.

Tack Historiska Media för recex

Författare: Katherine Webb
Titlel: Spåren efter dig
Utgiven av: Historiska media
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  Adlibris

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar