måndag 15 juni 2020

Glasvinge - Katrine EngbergEfter en hyfsad intensiv start tycker jag att handlingen tappar tempo och det blir en ganska trög transportsträcka i mitten för att sedan steppa upp rejält på slutet.
Något jag gillar Katrines böcker är alla de olika twister i berättelserna och att de inte är förutsägbara utan man får klura ända in i slutet.

Du får en bok med full fart och med en intrig som har många klurigheter och ett antal oväntade vändningar.  Precis som i den första boken finn det parallella historier som författaren lyckas tråckla ihop, utan att avslöja hur allt ligger till och hänger ihop.En mycket välskriven bok.
Jag gillar verkligen huvudkaraktärerna poliserna Jeppe och Anette, och såklart den härliga kulturtanten Esther som hänger kvar från den första boken.

Även resten av persongalleriet är intressant med många udda karaktärer och dessutom är den fullsmockad av livfulla miljöskildringar.

Jag gillade del 1 Krokodiljägaren mer men den här är också riktigt bra.
Jag har både lyssnat och läst den här boken och för mig är det stora minuset uppläsaren, 
har lite svårt för henne. Hon tar bort min egna inlevelse.

Del 1- Krokodiljägaren
Recension hittar du här

Om boken
Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med en ny bok i Köpenhamnsserien. En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår. Av allt att döma har hon avlidit av kraftig blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen för Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan. 

Författare: Katerine Engberg
Titlel: Krokodilväktaren
Utgiven av: esterbonnier
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Katarina Ewerlöf
Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar