torsdag 4 juni 2020

Elesiv och de förbjudna fåglarna - Sanna Larén & Ida AbrahamssonHär bor Elesiv i sin hemmasnickrade koja

En härlig bok om en liten busig men bestämd tjej som vågar säga ifrån när hon anser att saker blir fel. Det är bra att ta upp den aspekten i en barnbok att man som barn har rätt att tycka och tänka själv och att våga stå för sina tankar. 
Jag tror och hoppas att Elesiv kommer att  inspirera och ge barn förståelse om att våga. Det är härliga och detaljrika illustrationerna  En härlig bok som jag kommer läsa med mitt barnbarn som är 5 år.


Här bor Elesiv i sin hemmasnickrade koja


I det stora kastanjeträdet mitt på torget bor Elesiv. Hon har byggt sig ett hus av gammalt bråte som ingen längre vill ha. En dag får hon besök av Annie och Anders. De är där för att sälja jultidningar, men avbryts snart av en röst nerifrån torget. Mannen som bestämmer i den lilla staden har stegat upp på en scen med ett viktigt meddelande.


– Alla fåglar ska förbjudas! De är för färgglada, flaxiga och högljudda och passar inte in.
Tillsammans med barnen i staden beslutar sig Elesiv för att rädda fåglarna. Även om de vet att det är ett farligt uppdrag.

Elesiv och de förbjudna fåglarna är en gripande och varm berättelse om barns vilja att stå upp för det de tror på. Oavsett vad de vuxna säger. 


”Berättelsen visar på vad som kan hända om man börjar acceptera främlingsfientlighet och sakta förflyttar sin gräns för vad som känns okej.” - Sanna Larén

Tack Sanna för att jag fick läsa 💗
Titel: Elesiv och de förbjudna fåglarna
Författare: Sanna Larén
Illustratör: Ida Abrahamsson
Utgiven av: idusförlag
Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Adlibris Bokus 
idusförlag
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar