måndag 17 juni 2019

Våga vara rädd, en bok om utmattningssyndrom - Emma Holmgren
Tack  älskapocket för läsex 💓

En oerhört bra och välskriven bok. Den ger både den som råkat ut för utmattningssyndrom och de nära och kära runt omkring en stor förståelse för olika faser i sjukdomen. 

Boken är informativ på ett mycket lättsamt sätt om något som är oerhört svårt och det är en bok som ALLA borde läsa för att få förståelse för hur den drabbade faktiskt mår. 

Som jag önskar att denna bok hade funnits för 15 år sedan när jag fick mina panikattacker och min ångest, trötthet och total utmattning, den hade definitivt hjälp mig att förstå att jag inte var döende...

Ett stort plus är att det är en fin balans mellan egna erfarenheter och fakta samt aktuell forskning och att språket inte är krångligt.

Jag anser att den här boken borde ingå i alla chefers startkit som chef, det skulle kunna förhindra många svåra ifrågasättande och diskussioner men den som blivit drabbad.

Sammanfattningsvis: LÄS DEN!Handling
När Emma Holmgren blev sjuk i utmattningssyndrom skrev hon boken hon själv saknade för att försöka förstå det som vården inte kunde ge svar på. Det visade sig att den var saknad av tiotusentals fler.

Vad sker i kroppen när vi utsätts för stress under en längre tid? Hur lindrar jag min oro inför alla främmande symtom i kroppen? Vad sker med mina relationer när jag inte längre orkar hålla ihop? Kommer livet någonsin att bli som det var innan, och vill jag det? När är jag redo att komma tillbaka till arbetet?
Självbiografiska delar varvas med fakta och som läsare får du följa utmattningssyndromet genom fyra faser: uppvarvning, kaos, återhämtning och nyorientering.Författare: Emma Holmgren
Titlel: Våga vara rädd - en bok om utmattningssyndrom
ISBN: 9789175039275
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar